Milyen állványokat és polcrendszereket használnak iratok tárolására?

A legkisebb vállalkozástól a közepes vállalkozásokon át az óriás vállalatokig mindenhol keletkezik irat. A legtöbb cég megpróbálja megvalósítani a papír nélküli iroda fogalmát, de ez még napjainkban szinte lehetetlen. Milyen állványokat és polcrendszereket használnak iratok tárolására a vállalkozások? Mostani írásunkban erről osztunk meg néhány szakmai gondolatot.

Milyen iratok keletkeznek egy munkahelyen, amit még szükséges tárolni?

Aki ismeri a vállalkozások, multinacionális vállaltok vagy az állami cégek működését, tudja, hogy napi szinten keletkezik jelentős számú irat. Hiába a felhőkben tárolt adathalmaz, a papír alapú számlák, jelentések és egyéb kimutatások tárolását még mindig papír alapon, polcrendszereken, gépi vagy kézi állványokon valósítja meg a legtöbb vállalkozás. A nagyobb cégeken belül a munkaügyi osztályok, pénzügyi osztályok, anyaggazdálkodási osztályok termelik a legtöbb papír alapú dokumentációt, aminek a tárolását valamilyen formában biztosítani kell.

Milyen jellegű polcrendszereket keresnek a vállalkozások irattárolásra?

A polcrendszereknek számos formája létezik. A klasszikus gyenge minőségű fém polcoktól kezdve a komoly tárolás megvalósítását lehetővé tevő Salgó polcokig, polcrendszerekig. Közöttük a legfontosabb különbség az anyaghasználat és a stabilitásban jelentkezik. Az irattárolás esetén a cégek a nagy terhelhetőség, jó ár/érték arány és a minőség miatt a Salgó elemekből felépített Salgó polcrendszereket részesítik előnyben.

Milyen jellegű állványokat keresnek a vállalkozások irattárolásra?

Jelenleg az állványok közül két típust szoktak keresni a cégek az iratok tárolására. A klasszikus kézi és gépi gördíthető állványokat. Ezen típusú állványrendszerekről érdemes tudni, hogy a berendezések kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy könnyedén lehessen rendszerezve tárolni bennük a dokumentumokat, és velük a sorok közti közlekedés sem lehet körülményes.

A gördíthető állványokkal rengeteg helyet tud felszabadítani az irattáron belül. Sokkal szellősebb lesz a helyiség, ez pedig szintén a munkavégzés javára válik. A kézi gördíthető állvány a nevét onnan kapta, hogy egy kézi hajtókar segítségével kell mozgatni a berendezést egy sínrendszeren. Az elektromos gördíthető állvány hasonló, annyi különbséggel, hogy itt már nem hajtókarral történik a mozgatás, hanem egy beépített tach – pad segítségével. Érdemes megemlíteni, hogy az elektronikusan gördíthető állványrendszer mobil szekrényei lágyan indulnak és lágyan is állnak meg, így nem kell a polcokon lévő tárgyak borulásától tartani.

Milyen véleményeket formálnak vásárlóink a gördíthető állványokról?

  • A vállalkozásunk évről évre növekszik. A nyereség növekedésével az alkalmazottak száma és az iratok mennyisége is folyamatosan emelkedik. Mostanra oda jutottunk, hogy a helyiség, amit tárolásra használtunk már nem elegendő. Szükségünk volt egy olyan tárolási rendszerre, ahol átláthatóan lehet szortírozni az iratokat. Így került képbe az elektronikus gördíthető állvány rendszer. A beépítés óta könnyebb az iratokat tárolni, mert minden áttekinthetőbb és az elektronikai meghatásnak köszönhetően gyorsan lehet keresni a tárolt akták között.
  • Cégünk az erősebb középvállalkozások közé tartozik. Régen klasszikus kézileg mozgatható állvánnyal dolgoztunk. Nagyon szerettük, mert tartóssága és kezelhetősége segítette a munkánkat. Nemrégiben váltottunk elektronikusan gördíthető állványra. Tökéletesen megfelel az igényeinknek. Az iratokat nagyszerűen lehet szelektálni és a könnyed mozgatásnak köszönhetően gyorsan elő tudjuk keresni a vezetők által kért régebbi dokumentumokat

Iratrendezés egyszerűen és gyorsan bármilyen vállalkozásnál: www.raktariallvany.hu

Iratrendezés egyszerűen és gyorsan bármilyen vállalkozásnál

A papír nélküli irodát egyre több cég szeretné megvalósítani hazánkban. Számtalan jó kezdeményezéssel találkozunk mi magunk is. Az iratok száma ezekkel a rendszerekkel valamelyest csökkenthető, de a fennmaradó dokumentációkat valamilyen polcon, polcrendszeren vagy állványrendszeren tárolni kell. A kisebb cégek esetén jó megoldás lehet egy Salgó elemekből felépített polcrendszer, amely biztosítja a stabil és jó ár érték arányú tárolást. A nagyobb vállalkozásoknak az ideális választás a gördíthető állványok, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen kivitelezhető az iratok rendezése, elhelyezése.

Ha az ön cégénél túl sok a tárolandó irat és nem átlátható a mostani rendszer, akkor keressen minket bátran. Több, mint 30 év tapasztalattal a hátunk mögött képesek vagyunk egy jól áttekinthető irattárolási rendszert megtervezni és felépíteni. Várjuk jelentkezését elérhetőségeinken keresztül.

 

Iratrendezés 30 éves tapasztalattal. Kérje árajánlatunkat most!