Fémszekrények: kérdések és válaszok

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy egyre több érdeklődés mutatkozik a fémszekrények iránt a vállalkozások mellett a magánszemélyek részéről is. Számos olyan kérdést fogalmaznak meg, amelyek mások számára is érdekesek lehetnek. Ezen gondolati vonalon elindulva úgy határoztunk, hogy írásunkban most megválaszoljuk a fémszekrényekkel kapcsolatban feltett kérdéseket.

Milyen fémszekrény típusokkal találkozhatunk ma a piacon?

Erre a kérdésre nehéz kielégítő választ adni. Mindig azt kell eldönteni, hogy milyen tárolási célra szeretnénk felhasználni a szekrényt. Ha egy rövid csoportosítást szeretnénk meghatározni, akkor az alábbiak szerint tennénk mindezt.

  • fémszekrény
  • lemezszekrény
  • fiókos fémszekrény
  • öltözőszekrény
  • vegyszertároló szekrény
  • tisztítószer tároló szekrény
  • értékmegőrző szekrény
  • rajztároló szekrény
  • mikrofilm tároló szekrény (mikrofilmek biztonságos tárolására, könyvtárak, levéltárak, múzeumok, irattárak részére)
  • térképtároló szekrény
  • textiltároló szekrény
  • A0-ás fémszekrény
  • A1-es fémszekrény

A vállalkozások milyen fémszekrényeket rendelnek?

Ez nagyon változó. A felhasználási terület igen széleskörű. Azoknál a vállalkozásoknál, ahol termelés folyik vagy javítási szolgáltatásokat nyújtanak, ott az öltözőszekrények, vegyszer és tisztítószer tároló szekrények, gyógyszeres szekrények igazán kelendőek a szabályok betartása végett. Az A0 és A1-es fémszekrényeket a nagyméretű iratok, rajzok, térképek biztonságos tárolása miatt vásárolják a könyvtárak, irattárak, levéltárak, múzeumok. A mikrofilm tároló szekrényeket, térképtároló szekrényeket szintén ez a szegmens vásárolja. A sportlétesítmények (pl: uszodák, futballstadionok stb.) strandok, wellness és fitnesz létesítmények a klasszikus öltözőszekrény mellett az értékmegőrző szekrényeket vásárolják rendszeresen.

Milyen árkategóriában érdemes fémszekrényt választani?

A fémszekrények esetében igazán nagy a választék Magyarországon. A minőség határozza meg a végső árat. Mi minden esetben el szoktuk mondani, hogy, ha valaki hosszú távra szeretne fémszekrényt vásárolni, annak érdemes minimum a középkategória szintű termékpalettából választania. Sajnos az alacsony árkategóriájú termékeknél rövid időn belül jelentkeznek a gyenge anyaghasználatból eredő hibák. Például a vékony lemezekből készült szekrények egy nagyobb terhelés alatt hamar meghajlanak, aminek az eredménye, hogy rövid időn belül a szekrények használhatatlanná válnak.  Ha egy fémszekrény nedvesebb közegbe kerül telepítésre, akkor az alacsonyabb áru termékek esetén hamar megjelenhetnek a korrodálás jelei.

Vélemények a Store Design Kft.-nél vásárolt fémszekrényekről

A múzeumunkba vásároltunk rajztároló és térképtároló szekrényt évekkel ezelőtt. Mai napig tökéletesen ellátják a feladatukat.

Uszodánkba rendeltünk öltöző szekrényeket. Vásárlás előtt meghallgattuk a legfontosabb tanácsokat és ezek alapján választottunk. A vezetőség és a látogatók is elégedettek.

A vállalkozásunkban számos irat keletkezik napi szinten, aminek elég nagy az összsúlya. Az előző szekrényünk két hónapot sem bírt. Ezért kértünk szakmai segítséget. A mostani szekrényeink már öt hónapja itt vannak, és elég jól bírják a terhelést.

Fémszekrények széles választéka. www.raktariallvany.hu

Tippek a fémszekrények vásárlásához

A Store Design Kft. az elmúlt 10 év szekrény eladásának a tapasztalatával a háta mögött az alábbi tippeket adja a fémszekrények vásárlásához.

Mikor megszületik a döntés, hogy fémszekrényt szeretnénk vásárolni egy intézménybe, vállalkozásba esetleg otthoni használatra, mérjük le az adott helyiséget, ahova a szekrényeket telepíteni fogjuk. Mikor ezzel elkészültünk, tervezzük meg, hogy milyen típusú fémszekrényt szeretnénk vásárolni. A kínálatot ezek után érdemes áttekinteni, mert a fémszekrények különböző méretben készülnek, és ezzel akár több ezer forintot is meg tudunk takarítani.

Mielőtt megvásárolnánk egy fémszekrényt, mindig gondoljunk át, hogy mit fogunk benne tárolni? A cél alapján válasszunk terméket és ne fordítva. Sajnos mi is találkoztunk már olyan jelenséggel, hogy valaki megvásárolt egy klasszikus fémszekrényt, amelynek a belső kiképzése nem volt megfelelő nehezebb súlyok tárolására és a bepakolás után egyszerűen leszakadt.

Abban az esetben, ha ne vagyunk biztosak abban, hogy milyen szekrény lenne számunkra ideális, akkor merjünk kérdezni. A Store Design Kft. csapata az elmúlt évek szakmai tapasztalatával a háta mögött már számtalanszor segített  meghozni a legjobb döntést vállalkozások, múzeumok és egyéb intézmények számára.

Fémszekrények intézményekbe, vállalkozásokba, esetleg otthoni használatra. Store Design Kft.

Végszó

Ha Ön fémszekrény, iratszekrény, lemezszekrény vagy múzeumi szekrények vásárlásán gondolkodik, de bizonytalan, hogy melyik lenne ideális választás, keressen meg minket elérhetőségeinken keresztül. Segítünk meghozni a legjobb döntést.

 

Fémszekrényre van szüksége? Kérje árajánlatunkat!