Salgó polcok, polcrendszerek a kórházak szolgálatában

Salgó polcok, polcrendszerek a kórházak szolgálatában. A legtöbb ember el sem tudja képzelni, hogy mennyi irat és lelet keletkezik naponta egy kórházi munkafolyamat során. Ezeket az iratokat a törvényi előírásoknak megfelelően huzamosabb ideig tárolni kell. Milyen iratok keletkeznek különböző osztályokon? Hogyan oldják meg a kórházak ezeknek az iratoknak a tárolását? Mostani írásunkban erről osztunk meg néhány hasznos információt.

Salgó polcok az anyaggazdálkodási osztály szolgálatában

A kórházakban az anyagok beszerzését az anyaggazdálkodási osztályon dolgozók intézik. A pelenkától kezdve a tisztítószereken át a fecskendőig, szinte minden hozzájuk érkezik és nekik kell tárolniuk. Számtalan olyan termék kerül beszerzésre, amit huzamosabb ideig is tárolni szükséges. Általában ezek az osztályok a klasszikus Salgó polcrendszereket használják stabilitásuk és bővíthetőségük miatt. A fából készült polcrendszerek itt nem felelnek meg, mert idővel megvetemednek és nem képesek ellátni a feladatukat.

Salgó polcok a munkaügyi osztályok szolgálatában

Egy kórházban jelentős számú dolgozó (ápoló, orvos, adminisztrátor, műszaki dolgozó stb.) végzi a munkát napi szinten. A munkaügyi osztály feladata a dolgozókkal kapcsolatos jelentések, adatközlések szolgáltatása digitális és papír alapon. Számos dokumentumot hosszú időn keresztül meg kell őrizni. Általában erre külön helyiséget tartanak fent a kórházi intézmények. A tárolt dokumentációk súlya jelentős, ezért olyan tároló rendszereket használnak, amelyek költséghatékonyak és hosszú távon biztosítják a dokumentumok elhelyezését. Az osztályokon általában klasszikus fa vagy fémszekrényekben történik a tárolás. A régebbi és nehezebb iratokat pedig az irattárban, szakosított Salgó polcrendszeren őrzik a törvényben meghatározott időpontig. Az utolsó években a digitalizáció térnyerésével jó néhány adat már a felhő alapú rendszerekben kerül tárolásra.

Fémszekrények, gördíthető állványok a pénzügyi osztályok szolgálatában

A pénzügyi osztályok feladata igen szerteágazó a kórházak életében. A számlák ellentételezése mellett számos könyvelési feladatot végeznek napi szinten. Itt tényleg jelentős számú papír alapú dokumentáció születik napi, heti, havi rendszerességgel. Ezeknek a papíroknak jelentős súlya van. Tárolásukat több módszerrel szokták megoldani. Az adott időszakban szükséges papírokat klasszikus fémszekrénybe helyezik el. A régebbi időszak dokumentációit, amit meg kell őrizni, azt az irattárban, Salgó polcokon, kézi vagy elektromos gördíthető állványokon őrzik meg a szükséges időpontig. A pénzügyi osztályok adatainak egy része a digitalizáció jegyében szintén már a felhő alapú rendszerekben kerül tárolásra.

Salgó polcrendszerek az orvosi dokumentációk tárolására

Talán az egyik legnagyobb dokumentáció mennyiséget termeli az orvosi ellátás. Itt igen fontos szempont mindent rögzíteni és ezeket az adatokat hosszú ideig megőrizni. Elég csak a röntgen leletek tárolását vagy a papír alapon történő leletek megőrzését megemlíteni. A nagy mennyiségű dokumentációt igen nehéz tárolni a súlyuk és megőrzési idejük miatt. Pontosan ezért használnak a kórházak Salgó polcokból épített polcrendszereket és galériákat a tárolásra. Ezen rendszerek tartósak, stabilak, jól terhelhetők és lehetőség van a polcok megosztására polcosztó segítségével. A beszerzők elmondása alapján még mindig az egyik legjobb ár érték aránnyal bíró polcrendszer.

Salgó polcrendszerek az orvosi dokumentációk tárolására: raktariallvany.hu

Szakmai tanács a Salgó Polcok, polcegységek beszerzéséhez

Mielőtt valaki úgy gondolja, hogy Salgó polcokkal szeretné megoldani az iratok tárolását egy kórházban, érdemes néhány fontos lépést megtennie. Íme, ezek lépésről, lépésre.

  • Nézzük meg, hogy milyen tárolási feladatot kell kivitelezni.
  • Tekintsük át a helyiséget, ahol szeretnénk a tárolást megvalósítani.
  • Tervezzük meg a polcrendszert és annak a kivitelezését.
  • Keressünk olyan beszállítót, akik az eredeti Salgó polcokat (nem az utánzatot) árusítja.
  • Vegyük fel a beszállítóval a kapcsolatot és beszéljük át a részleteket (javasolt olyan beszállítót keresni, aki a tervezést és a beépítést is vállalja).
  • Mindezek után rendeljük meg a terméket.

Ha az Önök kórházában polcrendszer beszerzésben gondolkodnak és segítségre lenne szükségük, keressenek minket elérhetőségeinken keresztül. Segítünk költséghatékony megoldást kidolgozni a dokumentációk tárolására!

 

Salgó polcrendszerre van szüksége? Kérje árajánlatunkat!