Salgó polc és állványrendszerek, galériák, pódiumok az üzleti szektorban

A legtöbb ember, mikor meghallja a Salgó polc nevet, rögtön a klasszikus fém polcrendszer (Dexion vagy Salgó) jut eszébe. Kevesen tudják, hogy a Salgó elemekből igazán komoly állvány és tároló rendszerek építhetők. Ezeket a fém állványrendszereket az üzleti szektorban számos helyen használják. Ilyenek például a csarnokok, raktárak, könyvelő irodák és még jó néhány területet lehetne megemlíteni. Milyen állványrendszerek építhetők Salgó elemekből? Írásunkban most ezeket mutatjuk be részletesen.

Gördíthető állványok, gördíthető polcrendszerek

A Salgó elemekből épített gördíthető állványok nagy segítséget tudnak nyújtani a raktározás területén. Az üzleti felhasználók akkor szoktak elgondolkodni ennek a rendszernek a megvásárlásáról, mikor a költségek számítására kerül sor. Egy új iroda vagy raktár bérlése igen költséges és egyben időrabló folyamat, ezért a menedzsment a meglévő tároló helyiségek átalakítása mellett szokta letenni a voksát. Erre a legalkalmasabb rendszer a gördíthető, tömör állvány vagy polcrendszer. Helytakarékos, időtálló, jól terhelhető, munkavédelmi szempontból is kifogástalan.  A felépítés során sínrendszerek segítségével egy kézi kar használatával lehet a polcokat mozgatni és mi magunk tudunk létrehozni a polcok között folyosókat igény szerint.

Két típusát különböztetjük meg a mai világban: Salgó kézi, manuális gördíthető állványrendszer és Salgó elektromos gördíthető állványrendszer. A két rendszer közötti különbség a polcrendszer mozgatásában keresendő. Az egyiknél manuálisan, kézi erő segítségével mozgatjuk a polcokat, a másik esetben egy elektromos touch – pad kezelésével mozgatja meg a teljes állványrendszert.

Millyen területen találkozhatunk a kézi vagy elektromos gördíthető állványokkal, polcokkal?

Számos vállalkozás és állami intézmény használja ezeket a rendszereket. Azokon a területeken, ahol hosszú ideig kell tárolni a partnerek, ügyfelek iratait, ott ez a rendszer kiválóan teljesít. De a raktárokban, irodákban és múzeumokban is szép számmal találkozhatunk velük.

Salgó kézi, manuális gördíthető állványrendszerek és salgó elektromos gördíthető állványrendszerek - Store Design Kft.

 

Salgó galériák és pódiumok

A magánemberek részére elsőre igen furán hangzik, hogy Salgó elemekből pódiumok és galériák készíthetők. A vállalkozói szektorban azonban jól ismertek ezek a Salgó állványrendszerek. Mi a különbség a pódium és a galéria között? A galéria és a pódium fogalma a raktártechnikában: Irattárakban, raktárakban, üzemekben a több szintes rendszereket nevezzük galériának. Az alsó szintet szabadon hagyva (oszlopokon állva) vagy berendezve, és a felső szintet szabadon hagyva a rendszert pódiumnak nevezzük. Az állványok típusa lehet könnyebb termékek esetén kézi polcos, nehezebb termék esetén raklapos kialakítású. A Salgó galériákat és pódiumokat leginkább a csarnokokban, kisebb üzemekben, ipari létesítményekben szokták alkalmazni. A vállalkozói szektor az alábbi előnyök miatt választja: nagy teherbírás, professzionális helykihasználás, könnyebb áttekinthetőség a raktározás során, időtálló és egyben biztonságos. Alkalmazási területek során megemlíthetjük az illatszerek, autóalkatrészek, iratok, ruhák, műanyag termékek tárolását is. Webáruház raktárakban is találkozhatunk ezzel a típusú állványrendszerrel.

Kik és hol használják?

A háztartások esetében egy családi ház spájzában, műhelyében, tárolójában találkozhatunk velük. Az vállalati és állami szektorok esetén irodákban, irattárakban és raktárakban találkozhatunk velük.

Salgó polcrendszerek, galériák, pódiumok - Store Design Kft.

 

Múzeumi vitrinek, látványraktári tároló rendszerek

A Salgó elemekről kevesen gondolnák, hogy a Magyarországon található múzeumokban és kiállításokon gyakran találkozhatunk velük. A legtöbb esetben a műtárgyak tárolására és bemutatására alkalmazzák. Az elemek változtathatósága, mérete és RAL színpalettája nagyban hozzájárul, hogy napjainkra igen közkedvelt a Salgó látványraktári rendszer a múzeumok körében. A stabilitás, helytakarékos kialakítás, időtállóság és megfelelő ár érték arányának köszönhetően a kulturális ágazat is egyre nagyobb érdeklődést mutat a Salgó látványraktári elemekből építhető tároló rendszerek iránt.

Múzeumi vitrinek, látványraktári tároló rendszerek: Store Design Kft.

 

Egyéb állvány rendszerek az ipari felhasználók szolgálatában

A Store Design Kft. fő profilja a Salgó polc elemekből építhető rendszerek tervezése, felépítése és értékesítése. Profilunkat az elmúlt évek során kibővítettük a mögöttünk álló 30 éves szakmai tapasztalatok alapján. Így napjainkra a raklapos polcrendszer, soros raklapos állványrendszer, karos állványrendszer, bejárható állvány, gördíthető rakodólapos állvány, átfutó állvány, Push-Back állvány, szállítópályák tervezésében és felépítésében is képesek vagyunk segíteni. Ezen polc és állványrendszerek iránt az ipari szektorban tevékenykedő termelő vállalatok mellett nagyobb csarnokok, üzemek, raktározással foglalkozó vállalkozások szoktak felkérést adni.

Salgó polc elemekből építhető rendszerek tervezése, felépítése és értékesítése - Store Design Kft.

 

Összegzés

A vállalkozói szektor szép számmal használja a Salgó polc elemekből építhető állványrendszereket, galériákat és pódiumokat. Számukra a legfontosabb a tárolás során a megfelelő helykihasználás, terhelhetőség, biztonság, bővíthetőség és az időtálló elemek használata. Ennek ismeretében szokták választani a Salgó kézi és elektromos gördíthető állványok mellett a Salgó galériákat és pódiumokat is. Ezen rendszerek felhasználása igen széleskörű. A klasszikus irattári feladatok mellett helytállnak bármelyik termelő üzemben és tárolásra használt csarnokban egyaránt.

 

Díjtalan helyszíni felmérés az ország egész területén! Kérje árajánlatunkat!