Raklapos állványrendszer - a hatékony raktározás megoldása

A modern logisztikai folyamatokban a hatékony raktározás és az áruk könnyű mozgatása elengedhetetlen része a sikerességnek. Számtalan állvány típus áll rendelkezésre (pl: karos állványrendszer, raklapos állványrendszer, bejárható állványok, több szintes állványok, Push – Back állványok, átfutó állványok stb.) ebben a szektorban a feladatok elvégzésére. Az árumozgatási célok eléréséhez a raklapos állványrendszer az egyik legnépszerűbb megoldás. Milyen előnyei vannak a raklapos állványrendszernek a raktározások során? Milyen elemekből épül fel egy raklapos állványrendszer? Mostani írásunkban erről osztunk meg néhány gondolatot.

Mit nevezünk raklapos állványrendszernek?

A raklapos állványrendszer olyan rendszer, amely különböző méretű és súlyú áruk tárolására szolgál. Ez a rendszer hatékonyan kihasználja a rendelkezésre álló helyet, és lehetővé teszi az áruk gyors és egyszerű mozgatását.

Hogyan segítenek a raklapos állványok a tárolásban, árukezelésben?

Az állványok kialakítása lehetővé teszi a könnyű árukezelést, így a munkavégzés hatékonyabbá válik. Az áruk a raklapokon helyezkednek el, amelyeket különböző szállító eszközök segítségével könnyen mozgathatók. Az állványok több szintesek, így a rendszer kiválóan alkalmas a nagy mennyiségű áruk tárolására. Kialakításuk és méretezésük rugalmasan megoldható, így könnyen alkalmazkodik a raktárban tárolt áruk méretéhez és mennyiségéhez. A rendszer előnye, hogy a raktárban rendelkezésre álló hely hatékonyan kihasználható, így a raktárkapacitás növelhető.

Milyen anyagokból épülnek fel a raklapos állványok?

A raklapos állványrendszer többféle anyagból készülhet, beleértve az acélt, az alumíniumot és az ötvözött fémeket is. Az állványok szélessége és magassága is változó lehet, attól függően, hogy milyen árut szeretnénk tárolni rajta.

Milyen elemekből épül fel a soros raklapos állvány?

Salgó keret:
Ezen belül választható: Nyitott vagy zártkeret, illetve nagyteherbírású keret.

Salgó védelem:
U alakú oszlopvédő, műanyag oszlopvédő, sarokvédő, keretvédő

Salgó hossztartók

Kiegészítő elemek:
Polcpanel, rácsos polc, pozdorjapolc, keresztgerenda, emelt keresztgerenda, rakatvezető keresztgerenda, hordótároló, lemeztekercs tároló, raklaptároló sín, ikresítő, fali rögzítő.

Milyen véleménnyel vannak a logisztikai szektorban a raklapos állványokról?

A Store Design Kft. számos régi és új partnert szolgál ki a logisztika szektorban. A folyamatos kétirányú kommunikációnak köszönhetően mindig kapunk visszajelzést az általunk felépített raklapos állványrendszerekkel kapcsolatban. Most ezek közül bemutatunk kettőt:

  • Több milliárdos forgalmat lebonyolító webáruházunk van, ahol fontos az árukezelés és raktározás. Egy jól felépített állványrendszer segítségével jelentős időt vagyunk képesek megspórolni. Mikor a cégünkhöz beérkező megrendelések száma robbanásszerűen megemelkedett, olyan állványrendszert kell a csarnokba telepíteni, amely képes volt az átláthatóság mellett a gyors árumozgatás lehetőségét megteremteni. Mi ezért választottuk a raklapos állványrendszert. Napjainkban a működésünket el se tudnánk képzelni nélküle.
  • Logisztikai csarnokunkban szinte csak raklapos termékeket tárolunk. Naponta több kamion érkezik és rakodik le. Mikor a csarnok tárolási rendszerének felépítésén gondolkodtunk több lehetőséget is megvizsgáltunk. Megnéztük, hogy más vállalkozások, milyen állványokkal oldják meg a tárolást. Ennek ismeretében választottuk a raklapos állványokat. Stabilak, időtállóak és az árumozgatást targoncák segítségével is képesek vagyunk gyorsan kivitelezni. Számunkra ez az állványrendszer ideális és nem is tervezzük a jövőben a cseréjüket.

Vélemények a logisztikai szektorban a raklapos állványokról

Záró gondolat

Összességében elmondhatjuk, hogy a raklapos állványrendszer használata nagy előnyökkel jár. Egyrészt a raktárkapacitás hatékonyabb kihasználása révén jelentős költségmegtakarítást érhetünk el. Másrészt az állványok lehetővé teszik az áruk egyszerű mozgatását és szervezett tárolását, így a munkavégzés hatékonysága javul.

Ha az önök vállalkozása raklapos állványrendszer telepítésén gondolkodik, akkor keressenek minket bátran elérhetőségeinken keresztül. 30 év tapasztalattal a hátunk mögött a tervezéstől, a beszerzésen át a teljes kivitelezésig képesek vagyunk megoldani a feladatokat.

 

Hatékony raktározásra van szüksége? Kérje árajánlatunkat most!